пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

ОСЬМАК НАТАЛІЯ КИРИЛІВНА

  

Українська громадська діячка, біографиня й дослідниця життя та діяльності Кирила Осьмака.

Народилася в сім'ї одного з провідних діячів українського національно-визвольного руху Кирила Осьмака, уродженця містечка Шишаки (згодом селище міського типу в Полтавській області). Мати Людмила Богдашевська родом із с. Кривошиїнці (Сквирський район Київської області). У 1943 р. сім'я переїхала з Києва на Західну Україну (Львів, Сколе, Недільна, Опака, Підбуж), з 1944 р. К. Осьмак перебував у підпіллі, того ж року арештований і ув'язнений. У повоєнний час, щоб приховати походження доньки, у її свідоцтві про народження записали: Осьмак Наталія Богданівна, народилася 22 січня 1942 року в м. Тернопіль.

ФЕДОРЕНКО ІВАН НИКИФОРОВИЧ

  

Український спортивний функціонер. Президент НОК України протягом 1998—2002 років. Директор Виконавчої дирекції з проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, член НОК України, член Президії Федерації футболу України, Виконкому ФФУ та Комітету з розвитку футболу в регіонах ФФУ. Генерал-майор Збройних сил України.

ГРИГОР'ЄВ ГЕРМАН ГЕРМАНОВИЧ

  

Радянський хокеїст і спортивний арбітр. Суддя міжнародної категорії. Тривалий час працював у КАДІ.

вівторок, 10 вересня 2024 р.

ГРИЩУК ОЛЕКСАНДР КАЗИМИРОВИЧ

  

Перший проректор Національного транспортного університету

Науковий ступінь, вчене звання:

кандидат технічних наук, професор.

Біографія:

Народився 31 березня 1957 року. Закінчив середню школу № 16 м. Києва. Навчався на механіко-математичному факультеті Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка та на автомобільному факультеті Київського автомобільно-дорожнього інституту за спеціальністю “Автомобілі та автомобільне господарство”, який закінчив у 1984 році. З 1978 по 1980 рік проходив дійсну військову службу.

понеділок, 9 вересня 2024 р.

ФЕДОРЕНКО ОЛЕКСАНДР ВОЛОДИМИРОВИЧ

  

Випускник аспірантури УТУ (1997)

Почесний президент Львівської обласної організації роботодавців транспорту, кандидат технічних наук, заслужений працівник транспорту України.  Автор багатьох наукових статей і монографії. Лауреат Всеукраїнської програми «Лідери регіонів» (2002 р.). З 2002 по 2006 – депутат Львівської обласної ради.

Життєве кредо Ігоря Михайловича Думи: «Життя – це безперервний рух!»

Наші випускники : ПАВЛОВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР ПАВЛОВИЧ

  

Заступник генерального директора з експлуатаційного утримання, розвитку та функціонування вулично-дорожньої мережі комунальної корпорації «Київавтодор».

Освіта:
Національний транспортний університет. Спеціальність «Автомобільні дороги та аеродроми». Кваліфікація інженер-будівельник.

ЛУДЧЕНКО ОЛЕКСАНДР АРТЕМОВИЧ

  

Кандидат технічних наук, доцент, професор. Заслужений працівник транспорту України.

Студент КАДІ (1955–1960 рр.), аспірант кафедри економіки і експлуатації автомобільного транспорту КАДІ (1966–1969 рр.), асистент кафедри економіки і експлуатації автомобільного транспорту КАДІ (1969–1970 рр.), доцент кафедри економіки і експлуатації автомобільного транспорту / кафедри економіки виробництва / кафедри організації, економіки і управління на автомобільному транспорті КАДІ (1970–1985 рр.), доцент кафедри технічного обслуговування автомобілів КАДІ (1985–1988 рр.), професор кафедри технічного обслуговування автомобілів / кафедри виробничих систем і сервісу на транспорті / кафедри технічної експлуатації автомобілів та автосервісу КАДІ-УТУ-НТУ (1988–2020 рр.).

БОРТНИЦЬКИЙ ПАВЛО ІВАНОВИЧ

  

Кандидат технічних наук, доцент, професор.

Студент КАДІ (1956–1961 рр.), аспірант кафедри автомобілів і тракторів КАДІ (1965–1968 рр.), інженер науково-дослідної частини КАДІ (1969–1970 рр.), асистент кафедри технічної експлуатації автомобілів КАДІ (1970–1974 рр.), старший викладач кафедри технічної експлуатації автомобілів КАДІ (1974–1976 рр.), доцент кафедри технічної експлуатації автомобілів / кафедри технічного обслуговування автомобілів / кафедри виробничих систем і сервісу на транспорті / кафедри технічної експлуатації автомобілів та автосервісу КАДІ-УТУ-НТУ (1976–2010 рр.), професор кафедри технічної експлуатації автомобілів та автосервісу НТУ (2010–2020 рр.); заступник декана автомобільного факультету (1978–1983 рр.).

неділя, 8 вересня 2024 р.

МАНСУРОВ АРСЕНІЙ МИХАЙЛОВИЧ

  

Фахівець у галузі автомобілебудування. Кандидат технічних наук, професор.

Народився 24 лютого 1952 року в с. Єжи, Кіроської області, Совєтского р-ну, в родні селянина.

У 1941 році після закінчення 8-ми класів був призваний до лав Радянської армії.

Пройшов шлях від механіка до головного інженера Київбудрайавтодора, від начальника Укроргавтотранс до начальника технічного управління Мінавтотранса УРСР.

Наші випускники : ЖАРОВ КОСТЯНТИН СЕРГІЙОВИЧ

  

Кандидат технічних наук

Освіта:

2003 - Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут». Спеціальність «Телекомунікаційні системи і мережі». Кваліфікація - інженер з телекомунікаційного обладнання.

2008 - Національний транспортний університет. Спеціальність «Автомобілі та автомобільне господарство». Кваліфікація - інженер-механік.

Наші випускники : ГОРПИНЮК АНДРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ

 

Кандидат технічних наук, доктор філософії. Член Американської асоціації інженерів-автомобілістів (Society of Automotive Engineers – SAE).

Освіта:

1994 – Київський технікум радіоелектроніки (КТРЕ).

1999 – Український транспортний університет за спеціальністю “Автомобілі та автомобільне господарство” і отримав вищу магістерську освіту.

РЕДЗЮК АНАТОЛІЙ МИХАЙЛОВИЧ

  

Український науковець і адміністратор у сфері транспортної науки, громадський діяч. Кандидат технічних наук, професор, академік, віце-президент Транспортної Академії України.

Освіта:

Киівський автомобільно-дорожній інститут (1965–1971). Спеціальність — автомобільний транспорт.

пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Наші випускники : БЕЗУГЛИЙ АРТЕМ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

  

Кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту НТУ, дійсний член Транспортної академії України. Директор Державного підприємства «Національний інститут розвитку інфраструктури».

Артем Олександрович Безуглий зробив вагомий внесок у розвиток дорожньої галузі України — як учений і керівник сучасного підприємства, а також очільник масштабних проєктів державного значення. Він є автором Державних цільових економічних програм розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013–2018 рр. та 2018–2022 рр., Стратегічної програми дорожніх досліджень на 2012–2021 рр., Стратегії відновлення територіальних автомобільних доріг 2020–2024 рр. та Концепції реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування. Під його керівництвом розробляли пропозиції до Програми розвитку автомобільних доріг на 2020–2024 рр.

КЛИМПУШ ОРЕСТ ДМИТРОВИЧ

  

Український політик, інженер, дипломат. Надзвичайний і Повноважний Посланник України 1-го класу (липень 1999). 

Кандидат технічних наук, професор кафедри двигунів і теплотехніки НТУ, академік Транспортної академії України. Голова Федерації роботодавців транспорту України.

Відомий державний та громадський діяч, перший міністр транспорту незалежної України, висококваліфікований інженер та науковець, Климпуш Орест Дмитрович народився 14 лютого 1941 року в с. Ясіня Рахівського району на Закарпатті. Батько, Дмитро Климпуш, відомий в Україні активний учасник національно-визвольної боротьби 1938–1939 рр., головний командант Карпатської Січі. Навчався у Київському автомобільно-дорожньому інституті, який закінчив з відзнакою 1964 року. 

МОЗГОВИЙ ВОЛОДИМИР ВАСИЛЬОВИЧ

  

Завідувач кафедри дорожньо-будівельних матеріалів і хімії, доктор технічних наук, професор, Почесний дорожник України, академік Транспортної Академії України.

Професор В. В. Мозговий є одним із провідних фахівців з питань міцності і довговічності автомобільних доріг і вулиць населених пунктів, якості і технології дорожньо-будівельних матеріалів. Свої знання та практичний досвід вчений передає майбутнім фахівцям, здійснюючи не лише плідну наукову, а й активну викладацьку діяльність. Його практичний досвід підтверджує, що синтез науки, освіти та виробництва є одним з найбільш ефективних напрямів розвитку дорожньої галузі України.

ЦИПКО ВІКТОРІЯ ВІТАЛІЇВНА

  

Завідувачка кафедри «Туризм», доктор педагогічних наук, професор.

Біографія:

Народилася в м. Києві, закінчила середню школу № 178 м. Києва.

Випускниця Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, отримала кваліфікацію: історик, викладач історії та суспільствознавства за спеціальністю «Історія».

вівторок, 3 вересня 2024 р.

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

 

ШАНОВНІ ВИКЛАДАЧІ!

Все, що ви хотіли знати про Електронну бібліотеку НТУ ви знайдете ТУТ.

Просимо вас оновити свої закладки.