середа, 15 травня 2024 р.

ШАРАЙ СВІТЛАНА МИХАЙЛІВНА

  

Кандидат технічних наук, доцент, професор кафедри міжнародних перевезень та митного контролю, член-кореспондент Транспортної академії України.

Вища освіта:

Київський автомобільно-дорожній інститут. Спецiальнiсть «Економіка і організація автомобільного транспорту».

Захищені дисертації:

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук з спеціальності 05.05.03 «Автомобілі і трактори» на тему «Оцінка паливної економічності автомобілів з використанням статистичних характеристик дорожніх умов».

Досвід роботи:

1971-1974 рр. - ст. технік, в.о. інженера Київського авіаційного заводу.

Працює в НТУ з 1974 р. на посадах:

1974 - 1991 р.р. - інженер НДС, старший інженер НДС, молодший науковий співробітникм НДС, старший науковий співробітникм НДС  з госпдоговірної тематики кафедри «Автомоблі і трактори».

1991-2013 р. - асистент каф. «Експлуатація автомобільного транспорту та організація дорожгього руху», доцент каф. «Транспортні системи та маркетинг», «Транспортні технології».

з 2013 р. - професор каф. «Міжнародні перевезення та митний контроль».

Наукові праці:

Є автором понад 250 наукових та навчально-методичних видань, серед яких  160 публікацій у вітчизняних та зарубіжних виданнях, 3 монографії, 58 навчально-методичних праць, 3 навчальних посібника, 15 Свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір, 7 Авторських Свідоцтв на винахід, 5 публікацій у періодичних виданнях, які включені до наукометричної бази Scopus та Web of Science.

Сфера наукових інтересів:

  • транспортна логістика;
  • міжнародні перевезення вантажів;
  • системний підхід до організації процесів доставки вантажів у міжнародному сполученні.

Дисципліни, що викладає:

  • Основи теорії транспортних процесів і систем.
  • Організація вантажних автомобільних перевезень.
  • Організація перевезень і управління на автомобільному транспорті.
  • Транспортні системи та логістика.
  • Системний підхід до організації процесу доставки вантажів у міжнародному сполученні.

*******************************

У 2016 році серед усіх груп факультету ФТІТ було проведено опитування щодо звання найкращого викладача.

"Обрати його було нелегким завданням, адже наш факультет має багато кваліфікованих спеціалістів, які гідні цього звання. За результатами голосування було обрано декілька переможців. Ми хочемо розповісти про одного з них. Важко переоцінити вклад Світлани Михайлівни Шарай в освіту майбутніх спеціалістів своєї галузі. Пари, що вона проводить, запам’ятовуються надовго перш за все через зрозумілість інформації та її доступне пояснення. Студенти можуть бути впевнені в справедливості оцінки — вона повністю відображає знання, а не симпатію чи антипатію до певної людини. Тож вітаємо з перемогою кращого викладача факультету транспортних та інформаційних технологій – професора кафедри міжнародних перевезень та митного контролю Шарай Світлану Михайлівну!"

Д. Гамеляк (студентка групи МП-4-2)


Немає коментарів:

Дописати коментар