пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

ГРИГОР'ЄВ ГЕРМАН ГЕРМАНОВИЧ

  

Радянський хокеїст і спортивний арбітр. Суддя міжнародної категорії. Тривалий час працював у КАДІ.

Вихованець свердловської хокейної школи. Три сезони грав за місцеву команду майстрів «Спартак». У першій половині 60-х років захищав кольори команди Ленінградського інституту інженерів залізничного транспорту і московського «Локомотива». 1964 року переїхав до України, виступав за київське «Динамо». Один сезон провів у дніпродзержинському «Хіміку» (друга ліга). Всього у вищій лізі чемпіонату СРСР провів 12 сезонів (87 закинутих шайб). У складі студентської збірної СРСР здобув золоту нагороду на Універсіаді-1966 в Італії і срібну — на Універсіаді-1962 у Швейцарії. На початку 70-х років грав на аматорському рівні за команду заводу «Червоний екскаватор».

У 70-80 роках виходив на льодові арени як хокейний суддя. Зокрема відомо, що за підсумками сезону 1980/1981 Федерація хокею СРСР включила Германа Григор'єва до десятки найкращих арбітрів. Також відомо, що після сезону 1983/1984 його доробок у вищій лізі складав 114 матчів. Отримав міжнародну категорію.

1969 року закінчив Київський автомобільно-дорожній інститут за спеціальністю інженер-механік. Після завершення ігрової кар'єри працював на кафедрі, яка в різний час називалася «Автомобілі», «Автомобілі і трактори», «Автомобілі і двигуни».

Спочатку обіймав посаду старшого наукового співробітника, згодом — завідувача навчальної та науково-дослідницької лабораторії кафедри. Розробник нового експериментального обладнання лабораторії кафедри, ентузіаст використання нових методів досліджень в автомобільній галузі. Значна частина стендів та установок лабораторії для виконання наукових досліджень та проведення лабораторних робіт була виготовлена за його безпосередньої участі.


Немає коментарів:

Дописати коментар