середа, 22 травня 2024 р.

ЛІПСЬКИЙ ГРИГОРІЙ ЄВГЕНОВИЧ

  

Кандидат технічних наук, професор, академік Транспортної Академії, України Заслужений будівельник України, Почесний дорожник України.

Григорій Євгенович народився 14 січня 1927 року в с. Кошів, Тетіївського району, Київської області.

В 1951 році закінчив дорожньо-будівельний факультет Київського автомобільно-дорожнього інституту і був направлений на роботу в Київський філіал „Союздорпроекту”, де працював до 01.08.1955 року на посадах інженера, старшого інженера, заступника начальника вишукувальної партії.

Майже 60 років трудової діяльності пов’язані з науково-педагогічною діяльністю в Національному транспортному університеті.

З 1967 р. по 2014 р. очолив кафедру організації виробництва. В цей же час працював з 1971 по 1984 роки деканом дорожньо-будівельного факультету, з 1985 по 1999 роки проректором з наукової роботи.

У 1975 році Г.Є. Ліпський заснував та очолив наукову школу з організації і планування дорожнього виробництва, в якій було захищено під його керівництвом 8 дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук. Був науковим керівником відділення «Транспортне будівництво» Транспортної Академії України, членом науково-технічної ради Укравтодору, членом редколегії та заступником головного редактора Науково-технічного збірника «Вісник Національного транспортного університету», членом редколегії часопису «Автодорожник України», був керівником багатьох госпдоговірних робіт в рамках співпраці з підприємствами дорожньої галузі.

Має Урядові нагороди і відзнаки.

Григорій Євгенович — це викладач від Бога. Його лекції завжди були цікавим й динамічним діалогом студента і викладача. Методика викладання професора, широка ерудиція захоплювали як молодь, так і дорослу аудиторію. Кожне його слово вагоме, цінне, завжди має філософський зміст, спонукає до роздумів. Повсякчас привітний як до студентів, так і до колег, Григорій Євгенович завжди готовий направити, допомогти корисною порадою.

До останнього дня Григорій Євгенович вів активну роботу в напрямку консультування науково-педагогічного персоналу кафедри транспортного будівництва та управління майном та підтримував тісні зв’язки з науковими та виробничими організаціями дорожньої галузі.

Григорій Євгенович пішов з життя 23 березня 2022 року.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар