середа, 22 травня 2024 р.

ФІЛІПОВА ГАЛИНА АНДРІЇВНА

  

Професор кафедри автомобілів, кандидат технічних наук, доцент, професор НТУ, заступник відповідального секретаря Приймальної комісії НТУ, член-кореспондент Транспортної академії України.

Освіта

У 1976 році закінчила з відзнакою Київський автомобільно-дорожній інститут (автомобільний факультет) за спеціальністю «Автомобілі та автомобільне господарство».

Після закінчення інституту отримала направлення на роботу у ДержавтотрансНДІпроект, де працювала у відділі організації пасажирських перевезень на посадах інженера та молодшого наукового співробітника.

Від 1989 року працювала у Київському автомобільно-дорожньому інституті (нинішньому Національному транспортному університеті) на посадах молодшого наукового співробітника, наукового співробітника, старшого наукового співробітника науково-дослідного сектора, асистента та доцента кафедри автомобілів. Від 2012 року – професор кафедри автомобілів.

У 1997 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.05.03 – автомобілі і трактори. Тема дисертації «Підвищення техніко-експлуатаційних властивостей газобалонних автомобілів».

У 2001 році присвоєно вчене звання доцента, у 2012 році – вчене звання професора Національного транспортного університету.

Напрямки наукової діяльності

Поліпшення експлуатаційних властивостей автомобілів, двигуни яких працюють на альтернативних видах палива.

Методологія вищої школи.

Дисципліни, що викладає:

1. Автомобілі.

2. Основи розвитку, розрахунку і конструювання транспортних машин.

1 коментар:

  1. Висловлюємо Вам щиру подяку за плідну співпрацю протягом довгого часу.

    ВідповістиВидалити